Tiedote Järviseudun ja Kallaveden työterveyden toiminnasta kriisin aikana

Keskitymme hoitamaan yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittisiä tehtäviä suorittavien terveyttä.
Siirrämme tarvittaessa kiireettömät terveystarkastukset.

KYS toimipisteeseen ei oteta infektioasiakkaita, heitä hoidetaan KYS toimipisteen ajanvarauksen kautta Viestikadun yksikössä ja terveyskeskuksessa.

Työnantajilta toivomme joustoa sairauspoissaolokäytäntöihin: Infektion vuoksi sairauspoissaolon omailmoituskäytäntöä suositellaan kaikille työpaikoille, esimiehen myöntämät sairauspoissaolot 1-3 päivän jaksoissa aina 7 päivään ja kriittisillä aloilla terveeksi tuloon + 1 päivään asti.

Reseptit uusitaan normaalisti. Puhelimessa hoidetaan mahdollisimman pitkälle.

Hengitystieinfektion oireista kärsiviä kehotetaan lepäämään kotona, mikäli oireiden kanssa pärjää. Astman hoitava lääke 2-4 kertaistetaan ja avaavaa lääkettä otetaan tarvittaessa. Kuumetta ja kipua lääkitään parasetamolilla ja tulehduskipulääkkeillä, esim. ibuprofeenilla.

Noudatamme THL:n ohjeistusta koronaviruksen suhteen.

Riskiryhmien määritelmät:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat

Verkkoajanvaraus suljetaan työntekijöidemme terveyden suojelemiseksi. Ajanvaraus vastaanotoille ajanvarausnumerosta tai työterveyshoitajan puhelintunnilta aiempien käytänteiden mukaisesti.

Verkkoajanvaraus laajenee; ei-kiireelliset lääkäriajat ja työfysioterapeutin suoravastaanotto

Työterveyslääkärin ei-kiireellisen vastaanottoajan varaaminen on mahdollista vuoden 2020 alusta verkkoajanvarauksen kautta oman vastuulääkärin/tiimilääkärin vastaanotolle.  Huomioitavaa on, että vain osa näistä ajoista on varattavissa verkkoajanvarauksen kautta.

Työfysioterapeutin suoravastaanottoajan voit varata akuutin tuki- ja liikuntaelimistön vaivan vuoksi ilman edeltävää lääkärin tai hoitajan käyntiä. Vastaanotolla voidaan ohjata omatoimista kuntoutusta, neuvoa kipulääkkeiden käytössä ja kirjoittaa sairauspoissaoloa. Huomioi aikaa varatessasi, että työnantajasi on sopinut työfysioterapeutin suoravastaanotosta.

Työtapaturmissa toimi työtapaturmaohjeen mukaisesti ja ota tarvittaessa yhteyttä vakuutusyhtiön vahinkoapunumeroon tai työterveyteen p. 017-218 288.

Tiedote Järviseudun Työterveys Oy:n ja Kallaveden Työterveys Oy:n asiakaspysäköinnistä

Novapolis Kuopio Oy rakentaa Viestikatu 7 A-osaa eli tornitaloa. Rakennusvaihe sijoittuu Viestikatu 7 B-osan ja rautatien väliselle alueelle.  Rakennuksen arvioitu valmistumisaika on heinäkuussa 2020.

Rakennustyön aikana tehdään tarvittavia järjestelyjä turvallisuuden ja rakennustöiden sujuvuuden varmistamiseksi. Työmaa-alue on aidattu.

B-talon takana olevat pysäköintipaikat on poistettu käytöstä 8.4.2019. Pysäköintitalon edustalla on  yhden tunnin kiekkopaikkoja, jossa asiakaspysäköinti on mahdollista. Pysäköinti on mahdollista myös  pidempiaikaisesti pysäköintitalon pohjakerroksessa, käytössä on kolikko/pankkikortti/Easypark maksutavat.

Pyydämme kiinnittämään erityistä huomiota alueen työmaa-, liikenne- ja pysäköintimerkkeihin sekä noudattamaan varovaisuutta työmaa-alueen läheisyydessä.

Reseptien uusinta

Sähköiset uusimispyynnöt lähetetään OmaKanta-palvelusta helpoimmin valitsemalla valikosta ”yksityinen” Kuopio.

Lähetä uusimispyyntö työnantajasi sopimuksen mukaan joko Järviseudun Työterveys Oy:lle (kunnat, kuntayhtymät, lakisääteiset sopimukset) tai Kallaveden Työterveys Oy:lle (yksityinen yritys, jolla sairaanhoidon kattava sopimus), omaan toimipaikkaasi.

Kiitos!