Lakisääteinen työterveyshuolto

Lakisääteinen, ennaltaehkäisevä työterveyshuoltosopimus

Työterveyshuoltosopimus on lakisääteinen ja palvelut tyypiltään ennaltaehkäiseviä silloin, kun niihin ei kuulu sairaanhoitopalvelua. Tällöin työntekijä sairastuessaan hakeutuu omalle terveyskeskuslääkärilleen.

Lakisääteisen työterveyshuollon sisältö:

Lakisääteiseen työterveyshuolto alkaa sopimuksesta. Tämän jälkeen tehdään työpaikkaselvitys, jossa työterveyshuollon ammattihenkilö perehtyy työpaikan terveyshaittoihin ja -vaaroihin yleensä paikan päällä. Työpaikkaselvityksen pohjalta laaditaan yrityksen työterveyssuunnitelma (toimintasuunnitelma), johon kirjataan yhteisesti sovitut toimet seuraavien 1-3 vuoden aikana.  Jos työssä on erityistä sairastumisen vaaraa, määräajoin tehtävät terveystarkastukset ovat lakisääteisiä. Lisäksi työterveyshuollon kuuluu tehdä 90 päivän lausunnot ja reagoida tarvittaessa esimiehen ilmoituksiin 30 työkyvyttömyyspäivän johdosta. Ennaltaehkäisevään työterveyshuoltoon voidaan sisällyttää tarpeen mukaan myös työfysioterapeuttien tai työterveyspsykologien palveluita tai erikoislääkärikonsultaatioita työkyvyn ja kuntoutustarpeen arvioimiseksi. Lue lisää työterveysyhteistyöstä.

Pyydä tarjous lakisääteisestä työterveyshuollosta tästä

Kun tarvitset itsellesi tai työntekijöillesi työterveyshuoltoa, ota yhteyttä alueesi palvelupäällikköön (yhteystiedot löytyvät toimipaikkojen kohdalta) tai täytä ja lähetä sähköisesti oheinen lomake täällä. Palvelupäällikkö ottaa sinuun yhteyttä.

Tutustu esitteeseemme: Tästä linkistä